Start

Nyheter

Lizzi

Trixa

Bilder

Länkar

Gästbok

SVCH Zebulons Chirley Belize

Lizzi Stamtavla:
Efter: Chirley's Rosly Dande
Undan: SJCH Zebulons Dora Dopping

Viltspår: SVCH
2:a Länsmästerskapen i eftersök 2007
Blekinges bästa flat i vilspår 2007
Lydnad: 2:a pris Elitklass
Jaktprov B: 3:e pris Öppenklass, godkänt spår
Jaktprov C: 68 p Öppen klass
Utställning: 1:a pris Öppenklass
Bruks: Godkänt MH


Lizzi är född 14 maj 2001 och har hela tiden varit en lugn och trevlig flat som älskar alla människor och hundar som hon möter, oftast människor mer än hundar. Hon bor tillsammans med matte Annica Edvardsson och husse Fredrik Olsson i Bräkne-Hoby i Blekinge.

När jag hade bestämt mej för att skaffa en flat fick jag kontakt med kennel Conovers i Gävle. Jag har haft Lizzi på halvfoder och kennel Conovers har tagit en kull valpar efter henne. Den 2 november 2005 föddes 9 stycken valpar varav en, Trixa, har fått följa med hem till Blekinge.

Lizzi tycker att alla sorters träning är kul och där får hon utlopp för sin enorma energi. Apporteringen är den roligaste träningsformen och Lizzi får aldrig nog. Som för alla andra flattar är vatten en passion och jag tror att hon kan lukta sej till vatten på långt håll. Efter en lyckad jaktprovsstart i nybörjarklass tränas nu Lizzi i öppenklass. Fast jag har slutat att starta på prov för hon håller inte en hel prövning. Tävlingsformen workingtest ska vi ställa upp i fler gånger. Lydnaden har vi lagt på hyllan.

Lizzi har många hundvänner och det är bra eftersom hon är en väldigt social hund, men hon älskar nästan människor mer än andra hundar. Mina föräldrar har två hundar, en finnstövare, Elvis, och en västgötaspets, Snoddas. Under min studieperiod i Uppsala lärde Lizzi känna tollaren Dixi, från Havsrävens kennel, och flattarna Bilbo och Lukas, varken Bilbo eller Lukas finns längre med oss.