Start

Nyheter

Lizzi

Trixa

Bilder

Länkar

Gästbok

Kommande evenemang

121006 jaktprov ÖKL, Karlskrona

121027 jaktprov ÖKL Kalmar


Senaste nytt

120922 Trixa fick en etta på Växjö-provet. hon gick inte spikrakt på dirigeringen på vatten men domaren tyckte att det var inom ramen för ett förstapris!!! Så jäkla skönt! Nu ska vi ladda om inför nästa prov om 2 veckor i Karlskrona. Ska anmäla till Kalmar också för att ha en reservplan.

Nu har jag anmält Trixa till 2 prov i ÖKL och hoppas första att vi kommer med på dem. Sen ska bara lilla frökern göra allt rätt också. Hon visade ju på Flatmästerskapet att hon kan, så det är bara att jobba på det. Hon blev 4:a i finalen i ÖKL och gjorde allt jättebra. Träna på att avlämna vilt i handen känns som nästa steg

Höstens prov resulterade i ännu ett 3:e-pris så vi siktar in oss på att komma igen till våren. Jag kommer att ha mer tid och ork då tror jag.

110820 Provet på Ostkusten den 14/8 gick ganska bra men hon fick en nolla ändå. Trixa klarade inte vattendirigeringen och sen strulade hon till landdirigeringen också. Dessutom så bytte hon ett vilt på söket och det får man ju absolut inte göra. Hon har adrig gjort detta innan så jag blev lite förvånad. Nu är det nya tag till nästa prov, var ute och tränade med gruppen och då fixade Trixa en lång dirigering på vatten, efter 3 försök men ändå.

110910-11 Jag kommer att agera kommissarie på jaktprovet i Karlskrona, ÖKL 2 dagar. Det ska bli jättekul och spännande.

110723 Det gick bra för Trixa på WT, hon fick 84 p i ÖKL. Det strulade lite på sista stationen men det var lite mitt fel också. Lizzi fick 68 p ÖKL, hon missade den andra markeringen på vatten och det gick inte att dirigera henne heller så det blev 0 p där.

110514 Lizzi fyller 10 år!!

110514 Förra helgen fick vi ett 3:e pris i Lenhovda och idag blev det tyvärr en nolla på Ostkustenprovet. Trixa gick helt ur hand på allra första uppgiften och sen var det liksom kört.

110422 På provet i ÖKL i Blekinge gick det inget vidare, Trixa spottade ut alla vilt på mina fötter och missade vattenarbetet helt och hållet. Nu siktar vi på Lenhovda och hoppas att det blir bättre där.

110321 Det gick hyfsat bra på lördagens working test. Trixa fick ihop 56 poäng totalt, vi nollade en station men det var lite mitt fel också, jag skulle inte gett upp. Hon tappade bort sig på markeringarna på två stationer, om man ska skylla på nåt så var det väldigt blåsigt och vinden svepte lite olika, hon kom på felsida och fick inte vind på den och sen tappade hon bort sig totalt. De stationer som gick bra fick hon 19 resp 15 poäng av 20 möjliga. Nu tränar vi mycket dirigering, höger, vänster och ut, inför jaktprovsstarten i april.

110119 På söndag börjar gruppträningen i Karlskrona, det ska bli så kul. Hundarna har inte gjort så mycket nu när det legat en massa snö överallt. Fokus detta året ligger på att få Trixa klar för öppenklass och, om jag hinner, starta henne på öppenklass viltspår.

101204 Till och med här har det blivit riktig vinter
Lizzi Härligt med snö

101102 Grattis Trixa som fyller 5 år idag!!!

100401 Nu har det varit lugnt ett tag och det har sina orsaker. Trixa har blivit kastrerad och jag är gravid med tvillingar, så det kommer inte att bli nån start denna våren. Ska försöka träna i sommar och höst och kanske ge det en chans i höst annars blir det till våren nästa år.

091029 Har startat på särslit jaktprov, NKL, idag och det gick jättebra. Trixa tog sin etta så nu är det träning mot ÖKL som gäller. Sååå skönt att det är klart nu.

090903 & 04 Ska hjälpa till på ett jaktprov i ÖKL i Karlskrona. Enligt väderprognosen blir det en regnig helg, inte så kul.

090930 Träningsgruppen ordnade en andjakt på kvällen. Vi var 8 skyttar och 10 hundar. Det flög mycket fågel in mot vattenansamllingen där vi satt på grund av att det blåste mycket ute i havet. Det var riktigt roligt och vi fick ner 8 änder, Trixa fick hämta en och sen hittade hon 5 tomhylsor som hon tyckte att hon skulle ta hem till mig.

090905 Äntligen har jag blivit klar till att lägga upp bilder. Jag Trixa på vattenstationen, 20p Orolig Karin Vad duktig du var Kira
Min träningskompis Karin deltog med sin Kira. Det gick jättebra för dom också även om Karin var lite orolig först. Bilden på Trixa är från vattenstationen i grundomgången där hon fick 20 poäng!!

090810 Nu har det bekräftats att Trixa kom 3:a med 20 poäng på finalrutan!!! Hon var den enda som fick det i hela finalfältet, alla klasser. Snacka om snygg avslutning. Synd att man inte fick glänsa med det på prisutdelnigen.

090809 Lizzi fick ihop 22 poäng i Veteranklassen på ett supersvårt prov, jag är jättenöjd med hennes insats. Trixa fick ihop 86 poäng i grundomgången och placerade sig 4:a och kom till final!!!! På stationerna fick hon 1. 14 p, 2. 15 p, 3. 20 p, 4. 18 p och 5. 19 p. Finalen bestod av en enkelmarkering och Trixa skötte sig jättebra och behöll sin 4:e placering, enligt prisutdelningen, men nu ser jag att hon kom 3:a enligt prislistan på nätet, med 20 poäng på finalrutan. Har skrivit förfrågan till provledaren om vilket som stämmer. I vilket fall så är jag sååå nöjd med hennes jobb.

090514 Grattis Lizzi som fyller 8 år idag!!!

090430 Det blir inget jaktprov för Trixa nu ivår. Det första provet blev jag reserv på och kom inte med och sedan började hon att löpa. Nu har vi siktet inställt på Flatmästerskapet i Skåne i augusti. Lizzi ska starta i veteranklass och Trixa i nybörjarklass.

090207 Fick precis gratulation från FRK Skåne-Blekinge att Trixa blivit Blekinges bästa flat i vilspår. Jag och båda mina hundar har med andra ord tagit hem priset för tredje året i rad. Grattis till Trixa. Vi ska försöka få 1:a pris i viltspår ÖKL detta året, måste bara träna!!!

081128 Trixa skötte sig bra och vi fick ihop poäng till ett 1:a-pris, 162 poäng. Trixa kunde gått bättre fot och lagt sig direkt på läggande under gång och inte slagit i hindret så hade vi haft ännu högre poäng, men varför klaga?! Hade dessutom med mig en liten hjälpförare, hon skötte sig också utmärkt. Under lydnaden så satt hon i vagnen på planen och sa inte ett knyst!! När vi fått kritiken på prisutdelningen så sa jag till Linnea "titta vilka fina poäng Trixa fick" varpå Linnea tar kritklappen och trycker upp den i nosen på Trixa och säger "titta Tixa fina poäng". Skratt utbröt bland de andra tävlande. Nu blir det träning på 3:ans moment så får vi se om jag tävlar mer i 2:an för träningens skull.
Måste även berätta att Lizzis mamma Zebulons Dora Dopping har fått bruksavelspris, roligt!

081009 Första lydnadstävlingen gick inte så bra. Trixa fick ett 3:e pris och 130 poäng. Nästa prov gick bättre, hon fick 153,5 poäng och ett 2:a pris och 2:a i tävlingen. Måste tillägga att det var nästan storm och fullständigt ösregn när vi gick in på planen. I onsdags den 8/10 så var det månadstävling på klubben. Då får man välja 5 moment i sin klass och sedan får man max 10 poäng på dem, alltså max 50 poäng. Trixa fick 45 poäng, hon var superduktig så nu har jag anmält till ett prov till i november.

080921 Trixa fick ett 2:apris på viltspårprovet. Hon blev lite okoncentrerad i mitten av spåret och tappade bort sig lite. I övrigt så skötte hon sig bra, enligt domaren så tog hon vinklarna och bloduppehållen bra. Så nu får vi väl lägga lite fler spår och försöka igen. Hon kan ju

080723 Det gick jättebra för Trixa på WT, hon fick ihop 83 poäng och hamnade på en 7:e plats. Lizzi hade ingen bra dag, hon fick bara 49 poäng.

080613 Lite träningsbilder på hundarna

Lizzi Trixa

080514 GRATTIS Lizzi som fyller 7 år idag. Det ska vi fira med nåt gott och träning med vilt i kväll.

080427 Trixa fick ett 3:e pris på spåret. Hon skötte sig bra i början och sedan så blandade jag mig i och då blev det fel. Sedan kom hon inte på spåret riktigt igen. Nu blir det träning hela sommaren och kanske anmälning till rörliga prov. Sedan blir det ny chans i augusti i Tyringe.

080425 Det blir inget mer jaktprov för Trixa eftersom hon har börjat löpa. Men vi kunde gå på viltspårprovet så det blir av på söndag. Nu får vi mycket tid till att träna.

080420 Lizzi fick en nolla på jaktprovet pga att vid vattenmarkeringarna, som var jättelånga, tyckte hon att det var jätteotäckt att simma så långt så hon gick ut i vattnet och stannade där. Hon gjorde söket bra fast kom inte ut rktigt på djupet. Sen på landmarkeringarna så fick hon vind på vattensirigeringen och då tyckte inte domaren att hon skulle få fortsätta så hon avbröt där. Lizzi gjorde en bra landdirigering, enligt mig, och sen var provet slut. Jag har inga stora förhoppningar om att hon ska få ett högre pris i ÖKL än vad hon har så nu får hon bara träna och inte tävla i jakt.

080413 Trixa startade sist och fick vänta hela dagen. Men det var fint väder och ekipage att titta på så det var inte så farligt. Hon skötte sig jättebra med tanke på stadga, skottfasthet och uthållighet på söket. Hon missade en väsentlig del nämligen att man ska ta med sig alla fåglar ända in till matte och inte lägga en del på halva vägen eller kasta dem på mattes fötter. Vi fick ett 3:e pris med bra kritik. Nu får vi se om vi kommer med på nästa prov, i vilket fall som helst så ska det tränas mycket mer med vilt!!!

080405Trixa har kommit med på Skåne mitt (eller syd om ni frågar mig) den 12/4. Provet går i Arrie som ligger söder om Malmö, hur detta kan vara mellersta skåne förvånar mig. Nu blir det träning hela veckan med vilt och vattenmarkering.

080330 Vi fick vara med i grundomgången på mocktrailen men sedan fick vi gå av banan. Lizzi gjorde lite missar och jag gjorde en tabbe som gjorde att Lizzis markering såg väldigt slarvig ut. Det var jätteroligt att vara med och synd att vi inte gick vidare. Men nu har vi kollat av formen och vet vad vi ska träna på.

080325 Lizzi har kommit med på mocktrailen, så håll tummarna för att vädret blir bra på söndag och att allt fungerar. Hoppas att snön försvinner.

080125 Lizzi har detta år tagit hem titeln Blekinges bästa flat i viltspår. Vandringspriset stannar i vår ägo.

071102 GRATTIS Trixa på födelsedagen. Nu är du redan 2 år!!!

071002 Jag har inte uppdaterat sidan eftersom det inte har hänt något ovanligt. Trixa äter fortfarande penicillin för sitt sår på tassen som jag trodde var bra. Jag har varit funktionär på ett särskilt jaktprov som labbeklubben hade. Det var riktigt kul och min trogna medhjälpare Linnea var superduktig hela dagen.
Till helgen har vi tänkt åka och titta på ett jaktprov i öppenklass i Karlskrona för att se hur det är upplagt. Mitt mål att träna viltspår med Trixa har regnat bort känns det som och nu är det ju kolmörkt på kvällarna. Men jag ska börja. Vi tränar både jakt och lydnad i höst för till våren ska Trixa starta i lydnadsklass 2 och Lizzi ska starta på jaktprov i öppenklass. Trixa ska få en 1:a i nybörjarklass, det är i alla fall mitt mål.

070830 Jag har kommit med på jaktprovet i Glasriket så nu blir det träning fram till nästa helg. Trixas tass blev bra och den har läkt fint. Jag tvättade ihärdigt med koksaltlösning och det hjälpte. Lizzi mår bra efter ormbettet och jag har börjat arbeta med henne lite försiktigt.

070823 Just nu går det inte så bra för mina hundar. Lizzi blev huggormsbiten i söndags och när jag tränade Trixa i tisdags så skadade hon tassen. Idag så är hela tassen svullen och vi ska till veterinären i morgon. Så något jaktprov nästa helg blir det inte.

070812 Lizzi deltog i länsmästerskapet i eftersök och kom 2:a. Hon klarade sitt spår jättebra och jag fick beröm av domaren Mats för att jag kunde läsa min hund så bra. Han tyckte också att det var kul att se en så duktig hund spåra, enligt honom så tog hon alla vinklar klockrent. Domaren erkände att han hade lagt ett riktigt svårt spår vilket gjorde att det var ännu roligare att hon klarade det. På skottplatsundersökningen fick jag full pott (5p) på två av tre stationer och 2 poäng på den sista. Skyttet kunde gått bättre och på teoriprovet fick jag 5 av 10 poäng. Jag är jättestolt över att Lizzi klarade sitt spår så bra trots att det var superkvavt och jag såg att hon var redo att lägga sig i en pöl om hon hade hittat en.

Alla deltagare

Prispallen
Från vänster sitter 1:an, 2:an och 3:an

070811 Trixa fick en 2:a i jaktklass på utställningen i Ronneby. Domare var Cristian Stavarache från Rumänien. Kritiken löd; bra storlek. Normalt bett. Huvud med bra profil. Kropp med bra proportioner. Bak kunde vara mer vinklad. Bra färg och päls. Rörelsen, särskilt bak, är mindre elegant. Hon är ju inte så gammal så det kanske blir bättre med tiden.

070724 Lizzi gick spår för uttagningen till Länsmästerskapen i eftersök. Lizzi spårade helt suveränt och jag var väldigt imponerad av henne. Nu blir det till att lägga lite spår och träna på skytte, eftersöksjuridik och skottplatsundersökning. Det ska bli jätteroligt att få delta även detta år. Nu vet jag ju hur dert går till och nu har jag ingen mage att bära på i skogen som förra året så det går nog lättare.

070719-22 Conoversläger
Lägret startade med ett lydnadsprov där Trixa deltog i klass 2 och Lizzi i elit. Hon fick ihop 140 poäng, då nollade hon rutan och höll på att välta hindret på hoppet. Bra gjort för att vara första gången i den klassen. Lizzi fick ihop 233,5 poäng. Hennes fotgående är inget vidare och sedan nollade hon vittringen för det var nåt annat som luktade precis där.

På fredagen var det WT med 5 stationer där man kunde få 20 poäng på varje. Trixa startade i NKL och fick 51 poäng totalt. Lizzi startade i Mästarklass som är en blandning av ÖKL och Elit. Hon fick 47 poäng totalt, det var jättesvåra dirigeringar på flera stationer. Men eftersom jag vann ÖKL förra året så fick det ju bli en svårare klass detta året.

Trixa på Kennelpappans station

Resten av helgen var det träning för olika instruktörer och jag fick jättebra träningstips för mina hundar. Bland deltagarna fanns tre av Lizzis valpar, förutom Trixa. Det var kul att se hur de hade utvecklats och hur de såg ut. Jag lyckade dessutom få alla på kort.

Mor med döttrar
Från vänster sitter Axa, Lizzi, Trixa, Tuva och Zombra.

070710 Det blir inget Workingtest eftersom det har regnat så mycket. Markägaren ville inte att alla hundar, ägare och bilar skulle vara på åkrarna. Har full förståelse för det men jag hade sett fram mot detta så jag blir ju besviken. Får hoppas att det fina vädret håller i sig till lägret nästa vecka.

070519 Trixa var superduktig på lydnaden och fixade ett 1:a pris, trots att hon nollade läggandet. Hon fick ihop 172 poäng, sex tior , en nia och en åtta. Vilken liten superflicka.

070514 Grattis Lizzi som fyller 6 år idag.

070507 Efter förra helgens nolla gick det bättre denna helgen. Trixa fick ett 3:e pris efter att ha gjort superfina markeringar både på land och vatten. Det som drog ner betyget var söket. Hon var inte så spontan som domaren önskade och tappade lite fokus men hämtade in 4 av 6 vilt. Jag är jättenöjd med hennes insats.

070422 De ringde från provet och sa att jag kommit med eftersom en hade strukit sig. På lördag blir det start i NKL. Spännande!!

070419 Idag fick jag PM från jaktprovet och vi är 50:e reserv. Jag hörde att det var många som anmält sig när vi var på det inofficiella provet så jag trodde inte att vi skulle komma med. Vi får hoppas att vi kommer med i Bromölla istället.

070409 Trixa fick ett tredjepris på det inofficiella jaktprovet. Hon missade den ena vattenmarkerigen och lekte lite med kråkan på söket, annars skötte hon sig jättebra. Domaren skrev i kritken att hon var en orutinerad tik med framtiden för sig. Oruitnen visade sig främst i söket. Dirigerbarhet fick hon mycket bra på, jättekul!!! Hon var helt tyst i passiviteten. En mycket bra försmak på provvåren.

070319 Tyvärr har Trixa börjat löpa så vi kan inte medverka på lydnadsprovet på lördag, men det kommer fler prov. Positivt är att hon kommer att kunna vara med på det inofficiella jaktprovet och det känns bra.

070219 Vandringspriset var en älg i glas och till den fick man ett fint diplom att sätta på väggen. Vandringspris Stolt Trixa

070205 Trixa har blivit utsedd till Blekinges bästa flat i vilspår 2006.Vandringspriset hämtar vi på årsmötet den 11 februari.

070121 Trixa fick ett andrapris i lydnadsklass 1, hon nollade ställandet men annars var hon jätteduktig. Första tävlingen och dessutom inomhus!!! Lizzi har definitivt kört sin sista lydnadstävling och det gjorde hon inte så snyggt, men hon hade roligt. Det är bara att inse att hon aldrig kommer att få ett förstapris. Vi ska hitta annat att träna på, bruksspår kanske, och sen lägga krut på jakten.

070119 Trixas höftleds- och armbågsresultat har kommit och de var båda utan anmärkning.

061121 Nu tränas båda hundarna för start i lydnad i januari. Var på klubben och gjorde en platsläggning med båda hundrana. Det var första gången som Trixa låg plats med andra hundar och det klarade hon galant, hon brydde sig inte om dem. Lizzi tycker att det är superkul att träna igen.

061102 Trixa fyllde 1 år GRATTIS GRATTIS!!!!! Vi firade detta med långpromenad i solen med mamma Lizzi, matte och Linnea. På kvällen fick hon ett gott ben att tugga på.

061018 Den 8 oktober utökades familjen med en person, en liten flicka som heter Linnea. Efter 3 dagar på BB kom vi hem och hundarna fick undersöka nykomlingen. Eftersom hela bekantskapskretsen har skaffat barn så är de inte ovana vid såna små. De tycker nog att de är trevligt med den nya för nu orkar matte ut och gå igen. Linnea och hundarna

060813 Lizzi blev inte länsmästare men det var en bra erfarenhet att delta. Lizzi tappade i spåret och kunde inte fullfölja till slutet eftersom tiden tog slut. Mattes insats på skytte, skottplatsundersökning och teoriprov var inte så lysande, men nu vet vi vad som gäller i fortsättningen. Ett trevligt och roligt evenemang som vi ska försöka delta i flera gånger.

060803 Trixa blev godkänd i anlagsklass viltspår. I kritiken stod att det var en ungtik som var lite yvig i sitt sök men som fullföljde uppgiften på ett bra sätt. Duktig tjej. Lizzi har blivit uttagen att delta i länsmästerskapen i eftersök. Nu ska bara matte träna skytte och läsa på lite om regler och lagar om eftersök så ska det nog gå bra.

060730 Lizzi spårade mycket bra på uttagningen. Har inte fått reda på om vi kommer med ännu. Det skulle vara två från varje distrikt som skulle representera och Ronneby södra hade 5 ekipage med i uttagningen så vi får se. Om vi kommer med så ingår dessa moment i tävlingen; skottplatsundersökning, eftersök, skytte och en teoridel. Kan bli nervöst om vi kommer med.

060714-16 Conoversläger. På fredagen anordnades Conoversmästerskap, dvs workingtest, i olika klasser. Lizzi startade i öppenklass och vann den klassen, 78 poäng av 100, och fick med sig ett fint vandringspris hem. Trixa startade i unghundsklass och fick ihop 65 poäng av 100. Hon skötte sig bra men missade lite.

Lizzi med vandringspris Trixa apporterar

Lördagen var träningsdag med provapå-stationer. Lizzi tränade jakt med matte hela dagen. Trixa spårade på förmiddagen, vilket gick jättebra, och tränade avlämningar på eftermiddagen, allt med husse som förare. På kvällen anordnades ett lydnadsprov. Trixa startade i klass 1 och kom på 10:e plats, Lizzi startade i elitklass och vann även här.

Lizzi med pokal Trixa vid hopp

Även söndagen var träningsdag och då körde matte Trixa på förmiddagen med avlämningar från vatten och bruksspår. Lizzi provade också på bruksspår och det gick jättebra. På eftermiddagen hade Lizzi jaktträning i form av walk up, upplagt som ett elitprov. Lizzi gick ganska bra fot men knallade en gång, apporteringsmässigt var hon jätteduktig.

060625 Ja då kan vi lägga ännu ett tredjepris till samlingen. Lizzi la sig på sitt i grupp vilket gör att många poäng försvinner. Annars skötte hon sig bra. Nu blir det ingen mer tävling förrän nästa år.

060607 Denna tävlingen gick inte bra. Har bara anmält till en tävling till, sedan får det vara i ett år eller så.

060606 Trixa provade på viltspår för första gången. Hon visste inte riktigt vad hon skulle göra men kom fram till slutet och hittade klöven.

start slutet

060603 Lydnadstävlingen gick bra. Vi fick ett andrapris, 226 poäng, men det känns ändå bra. En massa onödiga dubbelkommandon som vi ska försöka få bort till nästa tävling.

060522 Utställningsresultat: Trixa 2:a valpklass. Lizzi 2:a jaktklass.
Båda skötte sig bra i ringen och det var framför allt bra träning för Trixa.

060514 Lizzi fyller 5 år idag. Hurra !! Valpkursen träffades i dag och provade på personspår. Trixa var väldigt duktig och följde spåret bra.

På spåret

060513 Vi kom inte med på jaktprovet.

060508 Lydnaden gick inte så bra. Det var hur varmt som helst och Lizzi var helt seg. Under sitt i grupp gick en hanhund upp och fram till Lizzi. Momentet avbröts och ekipaget bröt tävlingen. Lizzi klarade av sitt i grupp andra gången vilket var väldigt bra gjort. Satsar på kommande lydnadstävlingar och hoppas att Lizzi vant sig vid värmen.

060429 Idag gick jaktprovet bra. Missade en vattenmarkering och landdirigeringen. Resultatet blev ett tredjepris och jag är mycket nöjd med Lizzis insats. Klarade även släpspåret.

På söket

060424 Det gick inte så bra på jaktprovet. Det var inte Lizzis dag helt enkelt. Hoppas på bättre hundhumör nästa helg.

060409 I veckan började Lizzi löpa så det blir ingen lydnadstävling och inget workingtest.

060323 Lydnadstävlingen i Karlshamn inställd på grund av för mycket snö på planen.

051228 Hämtat hem Lizzi och Trixa. På Trixas sida finns nya bilder.

051220 Nu har jag äntligen valt valp. Får jag presentera Trixa.

Trixa och jag

051210 Påhälsning vid fem veckors ålder.

Trippel Jag i flocken Dragkamp Söt Rygg och nacke

051125 Tre veckor och jättehungriga.

Matglada

051115 Valparna två veckor gamla.

stolt mor störst och minst

051101-02 Valparna föddes. På bilderna är de ett dygn gamla.

Matdags Hela högen

051028 Ungefär en vecka kvar till valparna föds.

Lizzi Lizzi

051005 Lizzi var med på andjakt för första gången. En and kom tillräckligt nära så matte Annica sköt den. Lizzi apporterade fint trots att den flaxade lite.

051004 Lizzi var med på sin första riktiga jakt, på duvor. Tyvärr kom det inte så många inom skotthåll, men en fick hon hämta i alla fall.

051003 Idag var vi på ultraljud för att försäkra oss om att det finns valpar i magen. Veterinären konstaterade fyra stycken men det kan vara fler. Spännande värre.

I söndags 050904 tyckte Lizzi att det var rätt tid för parning. Allt gick bra och "Laffe" var en duktig kavaljer.

LaffeLizzi

050813 Flatmästerskapet Garpenberg 78 poäng

Markering vatten 18 poäng
Sök 12 poäng
Närsök 16 poäng
Markering land 12 poäng
Passivitet 20 poäng

På söket var Lizzi väldigt uppmärksam på nästa rutas skott så hon stannade upp och frågade ett par gånger. Närsöket låg alldeles i vattenkanten och vattnet är alltid intressant, men hon höll sig inom området efter tillsägning. Landmarkeringen vimsade hon bort lite men kunde dirigeras dit, men det var ju inte det som stationen gick ut på! Jag är nöjd med Lizzis insats fast markeringen på land kunde varit bättre.

050806 Utställning Ronneby 2:a jaktklass

Kritken blev följande:
Mycket god typ, bra storlek, goda kroppsproportioner, feminint huvud men något brett, stora öron, tillräcklig hals, framskjuten skuldra, kraftig rund bröstkorg, kort fallande kors, passlig benstomme, önskad stramare överlinje i rörelse, rör sig högt bak, hög svansföring, icke i bästa päls och trevligt temprament.

050731 0 pris 174 poäng lydnad elit

Vårt sämsta resultat någonsin och Lizzi var helt ur form. Pinsamt att redovisa. Detta var sista lydnadstävlingen detta året på grund av valpning i höst.

050730 3:e pris 217 poäng lydnad elit

Det bästa med dagen var att Lizzi satt på sitt i grupp vilket har varit ett problem förut. Vi fick en nolla på hoppet för hon "glömde" att hoppa tillbaka, och matte var inte snabb att säga till.