Start

Nyheter

Lizzi

Trixa

Bilder

Länkar

Gästbok

Conovers Bet Or Drop

Stamtavla:
Efter: Searover King Of Spades
Undan: SVCH Zebulons Chirley Belize

Jaktprov B: 1:a pris ÖKL
Jaktprov C: 50 poäng EKL, 4:e placering <ÖKL Flatmästerskapet 2012
Viltspår: 2:a pris öppenklass
Blekinges bästa flat i viltspår 2006 och 2008
Lydnad: 1:a pris klass 2
Utställning: 2:a jaktklass


Trixa föddes den 2 november 2005. Hon var en lagom stor och lagom aktiv valp i valplådan. Trixa har kommit på att om man skäller till lite så får man morsan med sig och sen kan de skälla ihop, på saker som inte finns ibland. Hon är väldigt snäll att handskas med vid, till exempel, kloklippning. Träningsmässigt är Trixa en lättlärd hund som tycker allt är kul. 2011 siktar vi på en 1:a i ökl, jag tror att hon kommer att klara det. Viltspår klarar hon galant och vi ska försöka klara öppenklass viltspår i år, målet är ju SVCH. Lydnadsträningen ligger på hyllan för tillfället, det finns inte tid till det också.

070106 Jaktträning på frostfri barmark i januari tillhör väl inte vanligheterna men jag klagar inte. Trixa börjar bli duktig på dirigering och hon är väldigt duktig på stoppsignal. Avlämningarna är helt perfekta tycker jag. Passivitet får jag gratis när Lizzi tränas och det är uppskattat. Trixa klarar av markeringar mycket bra nu och upptagen är helt suveräna. Dirigering Avlämning 060830 Trixa börjar bli väldigt duktig på apporteringen. Ett tag har hon släppt dummin på mina fötter när hon kommer in i full fart, men idag så höll hon kvar och satte sig fint vid sidan. Hon är en duktig markör som snabbt hittar området och lokaliserar nedslaget. Vi har börjat med stoppsignal på allvar och det fungerar bra när vi är på promenad. Lydnadsträningen fungerar bra och vi har tränat lite på platsliggningen. Läggande och ställande under gång har hon blivit riktigt duktig på.

060625 Nu har Trixa kommit en bit i sin träning. I dag gjorde hon ett jättebra sök och hämtade fyra dummisar. Hon gick ut bra både på längden och bredden. Vad gäller vattenapporteringen så har hon fått en bättre simteknik och hämtar med glädje en kastad dummi.

060419 Nytrimmad Trixa

Nytrimmad

060416 I helgen har Trixa för första gången sett och känt på vatten. Hon tyckte att det var ganska äckligt men vande sig snabbt. På valpkursen tyckte hon att det var väldigt mycket hundar och att det var kul att titta på de andra. Hon var himla duktig efter ett tag när hon vant sig vid att det fanns andra där. Gick fint i koppel och hade bra kontakt.

060308 Idag har Trixa tagit i sin första fågel. En koltrast som flög in i fönstret och dog. Hon plockade lite fjädrar innan husse fick se vad hon gjorde och då lämnade hon snabbt över bytet. När vi körde genom staden för att komma till nya promenadmarker tyckte Trixa att det var en massa människor överallt som hon måste skälla på. Även bilar som kom för nära vår bil fick sig en utskällning. I skogen mötte vi två pudlar och trots att det var jätteintressant så lydde Trixa direkt på inkallning. Duktig flicka.

060302 Ännu mer snö. Trixa har blivit 46 cm hög.

Snöansikte Uppställd

060219 I dag har Trixa varit på brukshundklubben för första gången. Husse tränade kontakt och gå i koppel med Trixa, medan matte tränade med Lizzi. Trixa har kommit en bit i sin träning. Hon kan nu sitt med handtecken och visselpipa, sitt kvar i tre sekunder och ligg med godis som dragningskraft. Hon håller på att lära sig slalom mellan benen på matte också. Vi har även dummyträning. Allt detta tränas inomhus tills vidare.

060208 Matte leker med systersonen Anton och Trixa väntar på att klossarna ska flyga så hon får apportera.

Trixa träffar Anton Uppställd profil Profil huvud

060128 Tre månader gammal. I veckan smet hon från trädgården och sökte efter kaniner i mörkret. Matte fick ha ett allvarligt snack med henne om var gränserna går.

Uppställd Huvud

060116 Nu har hon vuxit

Söt Uppställd Profil

060111 Nya blider på underverket

Profil Trixa o Lizzi Sötfia

051229 Trixa i snösvängen, första dagen i Hoby

Mycket snö är det Trixa fryser